TL yüzde 10 daha düşecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 15:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Eski Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel'e göre kriz bitimine kadar TL'nin yüzde 10 daha düşecek.

Erçel, Lüleburgaz İş Adamları Derneği (LİAD) ve Dünya Gazetesince ortaklaşa düzenlenen ?2009 yılında İş Adamlarını Neler Bekliyor? konulu panelde, geçen yıl Ekim ayından itibaren kürezel krizin derinleşmesiyle bazı uluslararası finans kuruluşlarının battığını hatırlatarak, bunların zararlarının ne olduğunun henüz belli olmadığını ifade etti.

2009 yılında iş adamlarını zor günlerin beklediğini belirterek, ?Önümüzdeki yıllarda yüzde 7 enflasyon bekliyoruz. Türkiye'nin döviz geliri ekonomisi büyüyor. Büyüme daralmaya gidecektir. İç talepte büyümeyi bilemiyoruz. Kriz bitiminde TL yüzde 10 değer kaybedecektir? diye konuştu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Alkin de krizin Amerika'da emlak fiyatlarının yükselmesi, bankaların, emlak almak isteyenlere kredi vermesinden, sonra da kredileri geri alamamasından kaynaklandığını bildirdi.

Alkin, şunları kaydetti:

?Bu krizde diğer krizler gibi gelip geçecek. Kimine göre 2010 yılında kimine göre ise 2011 yılında bitecek. İhracat kabiliyeti olan ülkeler döviz biriktirmeye devam edecektir. Japonya ve Çin döviz biriktirip Amerika'ya yatıracaklar. Avrupa'ya güvenmiyorlar. Bize yatırmış olsalar, alt yapımız, idare yapımız buna imkan vermiyor. Çünkü Türkiye ekonomisinin cüssesi iri değil. Her ülkede ekonomiye bir kişi karışırken, bizim ülkemizde ise 5 kişi karışıyor. Amerikan halkı yavaş yavaş para harcamaya başlarsa, Türkiye'de başını kaldırmaya başlar. 2011 yılına kadar sıkıntılarını çekeceğiz.?

Şişecam Genel Sekreteri ve Dünya Gazetesi yazarı Dr. Rüştü Bozkurt ise kriz döneminde fırsatların değerlendirmek ve tehlikeleri de en düşük maliyetle atlatılması için panik yapmadan hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

Panele, Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, Belediye Başkanı Emin Halebak ile sanayici ve iş adamları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber